Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3
Главная » 2020 » Ноябрь » 27 » Відгук про навчання в Академії сучасного політика
15:18
Відгук про навчання в Академії сучасного політика

Інфоцигани – люди, що займаються проведенням навчань і тренінгів, які не несуть жодної корисної інформації і самі не маючи жодних компетенцій крім вміння віртуозно замилювати очі. Годуються, переважно, в середовищах «бізнес-тренерів», «мотиваційних спікерів» чи «тренерів особистого зростання», але освоюють і нові ніші. Наприклад, фантомний проект Академія сучасного політика освоює громадсько-політичну сферу. І я теж потрапив в їх тенета.

Як з ними боротись? Зважаючи, що перед навчанням не укладається жодний договір, навіть електронна оферта, вони ніяк не фіксують свою діяльність на офіційному рівні - проблематично. Лише розголосом, та реальними відгуками. Оскільки на їх фб-сторінці відгуки відключені (ха, як неочікувано), залишаю його тут і розпишу свої враження від участі в програмі.

Я записався на курс «Керівник проекту з розкрутки політика, партії, ГО, експерта». Як не дивно, та люди, що вчать організовувати проєкти  не можуть організувати власну роботу. Курс мав тривати з середини серпня до середини жовтня, та через проблемну організацію затягнувся майже на місяць.

Оплата за навчання я здійснив приблизно за 3 тижні до початку навчання і отримав обіцянку, що вже завтра отримаю на пошту всі необхідні матеріали. Завтра я нічого н отримав, як і післязавтра. Через тиждень мовчання в мене почали з’являтись перші сумніви і я написав лист з нагадуванням про себе. У відповідь отримав запевнення, що про мене не забули і, попри відсутність офіційного договору про надання послуг, навчання відбудеться. Потім я ще пару разів просив вислати матеріали в отримував запевнення, що вже завтра вони будуть в мене на пошті. 

Зрештою матеріали я отримав за день до початку навчання. Щоправда, через кілька годин мені передзвонили і сказали, що в листі помилка і навчання почнеться через 3 дні. Самі матеріали складались з посилання на кілька ютуб-відео з якими треба було ознайомитись, посилання на закриту групу в фб а яку треба було вступити і пояснення, що лекції будуть проходити в скайпі. Після першої лекції ми також отримали досить об’ємну методичку в якій була інформація з усіх курсів Школи.

Попри те, що на сайті вказана значна кількість експертів які є викладачами школи, нам викладала лише засновниця Академії сучасного політика Марія Колесник. Навчання складалось з обговорення в вільній формі того як писати і організовувати проекти. Лекції-воркшопи відбувались раз на тиждень і тривали приблизно дві години. Типовим було перенесення вже запланованої лекції на інший день та час, без врахування думки слухачів. 

Роль Марії Колесник була зведена до модерації та розповідей про очевидні факти. На кшталт того, що фінансування можна отримувати у міжнародних фондів або у комерційних організацій чи політиків, і в цих випадках у кожного з донорів буде своя мотивація яку треба враховувати при підготовці проекти. Або з відвертих ляпів, як то рекомендація використовувати хештеги для розкрутки заходу в фейсбуці. Хоча кожен хто хоч трохи стикався з СММ знає, що хештеги в цій соцмережі не працюють нормально. І таких очевидних помилок було досить багато. Це при тому, що я не є експертом з теми і низку помилок, напевно, не помітив.

В процесі вони не забувала рекламувати інші курси Академії сучасного політика. Мовляв, там не таке лайно, а корисна інформація. Наприклад, активно просувала курс із створення чат-ботів, видаючи це за якусь інновацію, хоча вони вже є ледь не в кожної піцерії. Як один з варіантів, вона запропонувала, що можна домовитись з якоюсь комерційною установою про фінансування на умовах, що в проєкті буде задіяно чат-бот, який після завершення проєкти ми віддамо цій компанії, і вона отримає базу клієнтів для розсилки реклами. На моє запитання, як бути з законом про захист персональних даних, вона відповіла, що нічого страшного. Після цього я зрозумів, що мої дані залишені перед навчанням теж будуть роздаватись всім підряд.

Практична частина в навчанні відсутня абсолютно. Завдання зводяться до написання абстрактного проєкту на довільну тему. При цьому писати його треба було в коментарях до допису в фесбуці(!) І таке завдання повторювалось після кожного заняття, змінювалась лише тема. В ході лекцій ніяких практичних кейсів теж не аналізувалось.

«Клубні можливості», щедро описані на сайті, теж виявились фікцією. Я отримав пояснення, що це можливості не для всіх, а лише для найкращих випускників. 

Отже, за свої гроші ви отримаєте можливість протягом пари місяців спілкуватись з однодумцями у скайпі, методичку, старі відео та інформаційний коктейль в якому змішана вода, очевидні факти та явно хибна інформація. До речі, про гроші. Якщо все ж надумаєте проходити, то торгуйтесь щодо ціни. Подаючи заявку через чат-бота я відволікся і покинув її на півдорозі, але через певниц час мені подзвонили і запропонували пройти курс за 1400 грн, замість 2800. 

Джерело

Просмотров: 350 | Добавил: MAGISTR | Теги: АСП, Академія сучасного політика | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
idth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *: Email *:
Код *:

Поиск

Реклама

рекламные сети для сайта

Соцсети

Block title

Форма входа

Кто онлайн


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Рейтинг сайтов